Goedkope kinderstoel

Goedkope kinderstoel

Zoek je een goedkope kinderstoel? Goedkope kinderstoelen zijn vaak in essentie net zo goed als duurdere kinderstoelen, al hebben ze wellicht minder accessoires of zijn ze in minder kleuren verkrijgbaar.

Heb je een wat kleinere portemonnee of wil je simpelweg niet veel geld uitgeven aan een kinderstoel, zoek dan niet verder. Wij hebben de beste goedkope kinderstoelen voor je op een rij gezet.

Welke goedkope kinderstoel moet je kiezen?

Er zijn tegenwoordig kinderstoelen te koop die vele honderden euro’s kosten. Soms hebben ze een heel bijzonder design, zoals de Bloom kinderstoel. Soms hebben ze heel veel extra accessoires die je los moet aanschaffen voordat je de stoel kunt gebruiken voor bijvoorbeeld pasgeboren baby’s, zoals de iconische Tripp Trapp stoel van Stokke kinderstoel. Maar gelukkig zijn er ook genoeg goedkope kinderstoelen verkrijgbaar, waar je kindje net zo veilig en comfortabel in kan zitten.

Ben je op zoek naar een goedkope oplossing om je kind aan tafel te laten zitten, overweeg dan ook eens of een stoelverhoger, tafelhangstoel of reis kinderstoel aan je eisen voldoen. Dit zijn goedkope stoelen die niet op zichzelf staan, maar die je gebruikt in combinatie met een eetkamerstoel of stevige tafel. Daardoor zijn ze relatief gunstig geprijsd.

Waar moet je op letten als je een goedkope kinderstoel koopt?

Ga je gericht op zoek naar een goedkope kinderstoel, houd dan de volgende aandachtspunten in je achterhoofd:

 • Is de kinderstoel geschikt voor je kind?
  Een pasgeboren baby heeft een andere kinderstoel nodig dan een kleuter. Er zijn verschillende soorten kinderstoelen per leeftijdscategorie. Sommige kinderstoelen hebben bijvoorbeeld een maximale gewichtsbelasting en zijn daardoor niet geschikt voor oudere kinderen.
 • Is de stoel comfortabel?
  Je kindje moet natuurlijk wel lekker kunnen zitten in de stoel, zonder onderuit te zakken of ‘houten billen’ te krijgen.
 • Zit je kindje veilig in de stoel?
  Kleine kindjes wriemelen zich nog wel eens los, met alle gevolgen van doen. Kies voor kinderen jonger dan 2 jaar daarom altijd voor een kinderstoel met een kruisband en het liefst ook met veiligheidsgordel.

Maar is goedkoop geen duurkoop?

Een goedkope kinderstoel is over het algemeen net zo veilig als een kinderstoel uit het duurdere segment. Maar het kan geen kwaad om je, voordat je een kinderstoel gaat kopen, goed in te lezen over de specificaties van de kinderstoel. Ook helpt het om de reviews van andere gebruikers te bekijken en om het oordeel van bijvoorbeeld de Consumentenbond te checken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Beste goedkope meegroeistoel

Zoek je een stoel die met je kind meegroeit van baby tot tiener? Bekijk hier onder de beste meegroeistoelen onder de 80 euro.
 

 

Beste goedkope inklapbare kinderstoel

Ben je op zoek naar een kinderstoel die je compact kan inklappen, zodat je ‘m snel kunt opbergen als je ‘m even niet nodig hebt? Dan is een inklapbare kinderstoel een goede keuze. Bekijk hieronder de top 3 inklapbare kinderstoelen onder de 65 euro.

 

Beste ‘gewone’ kinderstoel

Er zijn ook rechttoe-rechtaan kinderstoelen die je niet kunt inklappen, opvouwen, verstellen etc. Omdat ze vrij simpel zijn, zie je dat ook terug in de prijs. Hieronder een overzicht van gewone goedkope kinderstoelen.
 

IKEA Antilop
 
IKEA Antilop

 • Zeer goedkoop: slechts 10 euro
 • Met optioneel tafelblad
 • Bestaat uit zitting en 4 poten
Bekijk bij IKEA
Puck kinderstoel
 
Puck kinderstoel

 • Lekker goedkoop
 • Met voetensteun en tafelblad
 • Veel waar voor je geld
Bekijk bij bol.com
top