Hauck Alpha Plus

Hauck Alpha Plus

De Hauck Alpha Plus is een meegroeistoel van het Duitse merk Hauck. Deze stevige kinderstoel is gemaakt van duurzaam, Europees beukenhout. Maar waarom zou je voor deze stoel gaan, en niet bijvoorbeeld voor de bekende Stokke Tripp Trapp? Wij geven je graag advies.

 

Hauck Alpha Plus in het kort

 • De Hauck Alpha+ is een fijne meegroeistoel die met je kind meegroeit vanaf de geboorte tot ver in zijn of haar tienerjaren
 • Deze houten kinderstoel heeft een verstelbare zitting en voetensteun, zowel in hoogte als diepte
 • Er zijn veel accessoires voor de stoel verkrijgbaar, waaronder een newborn set, buikbeugel en meer
 • De Hauck Alpha Plus is verkrijgbaar in meerdere houtkleuren, maar ook grijs en wit
 • Deze stoel is relatief goedkoop in vergelijking met andere meegroeistoelen
Bekijk bij bol.com
 

Hoe werkt de Hauck Alpha+?

De Hauck Alpha+ is een houten kinderstoel die je op verschillende manieren kunt verstellen. Zo is de stoel niet alleen geschikt voor kleine kinderen, maar later ook voor je tienerzoon- of dochter. De Hauck Alpha Plus kan een gewicht aan van maximaal 90 kilo, dus zelfs als volwassene kun je nog met gemak op deze stoel plaatsnemen.

Hauck Alpha Plus vanaf geboorte
Wil je je kindje vanaf de geboorte in deze Hauck kinderstoel zetten, dan heb je de Hauck Alpha Bouncer nodig. Dit is eigenlijk een wipstoeltje, maar je kunt deze ook loskoppelen van het onderstel en het zitje vervolgens bevestigen op de Hauck Alpha Plus kinderstoel. Op die manier kan je kindje vanaf de geboorte in de kinderstoel zitten. De rugleuning van de Bouncer is verstelbaar, zodat je kindje meer rechtop kan zitten of juist kan liggen. En dankzij de 5-puntsgordel hoef je nooit bang te zijn dat je kindje zomaar uit het zitje kan vallen.

Hauck Alpha Plus vanaf 6 maanden tot 2 jaar
In deze periode gebruik je de Hauck Alpha Plus met de veiligheidsbeugel. Dit is een beugel die voor de buik langs loopt, met een bandje dat tussen de benen door gaat. Met een kussenset zorg je voor nog meer comfort voor je kind.

Hauck Alpha Plus vanaf 2 jaar
Voor oudere kinderen kun je de zitting en voetensteun verstellen in 8 hoogtes met onderling 3,5 centimeter afstand. Als je kind groot genoeg is, kun je de voetensteun ook verwijderen. Met recht een stoel voor het leven dus!

Voordelen en nadelen van de Hauck Alpha Plus kinderstoel

 • Meegroeistoel die met je kind meegroeit vanaf de geboorte tot volwassenheid
 • Gemaakt van Europees beukenhout
 • Veel accessoires verkrijgbaar, o.a. een bouncer (wipstoeltje), babyset en meer
 • Een goedkope meegroeistoel ten opzichte van andere meegroeistoelen
 • Maximale belasting tot 90 kilo: dus ook geschikt voor volwassenen
 • Geen uitstekende stoelpoten, dus weinig struikelgevaar
 • Ver onder de tafel te schuiven, ook met de buikbeugel erop gemonteerd
 • Het verstellen van de hoogte van de zitting en voetensteun heeft wat voeten in de aarde, omdat je zo’n beetje de hele stoel uit elkaar moet halen

Hauck Alpha Plus

Accessoires bij de Hauck Alpha Plus

We hebben het zojuist al even gehad over de bouncer, veiligheidsbeugel en kussenset die je bij de kinderstoel kunt kopen. Deze kinderstoel accessoires kun je zowel los aanschaffen als in een koop met de stoel erbij – behalve de veiligheidsbeugel, die wordt standaard meegeleverd met de stoel.
→ Bekijk de bouncer bij bol.com
→ Bekijk de kussenset bij bol.com

Bij de Hauck Alpha Plus kun je ook een eetblad kopen. Deze klik je vast op de stoel, in plaats van de veiligheidsbeugel. Het eetblad heeft namelijk ook een middensteun tussen de benen, waardoor -ie de functionaliteit van de veiligheidsbeugel vervangt. De kunststof inzet is uitneembaar en wasbaar in de vaatwasser.
→ Bekijk het eetblad bij bol.com

Wat vinden gebruikers van deze kinderstoel?

Veel mensen die de Hauck Alpha+ hebben gekocht, zijn er erg blij mee. Dat zie je ook terug in onderstaande reviews (bron: bol.com):

 • “Fijne in hoogte verstelbare stoel. Tredes zijn breed genoeg. Kinderen kunnen er zelf op en af klimmen door de brede tredes. Past goed onder de tafel. “
 • “We hadden deze stoel al voor ons eerste kindje en hebben deze nu ook gekocht voor het tweede kindje dat op komst is.”
 • “Stevig, eenvoudig in elkaar te zetten en daarna nog makkelijk in hoogte verstelbaar.”
 • “Deze stoel moet qua design en stevigheid zeker niet onderdoen voor de bekende Stokke stoelen.”
 • “Fijne en stevige stoel. Wij hebben de witte, net een Stokke alleen vele malen goedkoper!”

Hauck Alpha Plus video review

top