Kidsmill kinderstoel

Kidsmill kinderstoel

Kidsmill is een Nederlands merk dat allerlei soorten kindermeubels ontwerpt en fabriceert. Up! is de naam van de Kidsmill kinderstoel: een houten meegroeistoel die in vele verschillende kleuren verkrijgbaar is. We vertellen je graag wat de voordelen van de Kidsmill Up! zijn.

‘Up!’ meegroeistoel van Kidsmill

De Kidsmill Up! is een meegroeistoel van massief beukenhout waarvan de zitting en de voetensteun in hoogte verstelbaar zijn. Zo kan je de Kidsmill kinderstoel dus aanpassen aan de lengte van je kindje, zodat hij of zij altijd op de juiste hoogte aan tafel zit. Bovendien worden de benen en rug op deze manier altijd optimaal ondersteund. Wel zo comfortabel!

De makers van de Kidsmill kinderstoel hebben natuurlijk goed over de veiligheid nagedacht. Zo is de Kidsmill Up! zeer stevig en voldoet -ie uiteraard aan de Europese veiligheidsnormen voor kinderstoelen. Dankzij de wieltjes aan de achterste stoelpoten kan de kinderstoel bovendien niet achterover kiepen.

Wil je de Kidsmill Up! vanaf de geboorte van je kleintje gebruiken, dan kan dat dankzij de optionele newborn set. Dit is een soort wipstoeltje dat je op de stoel klikt. Is je kindje wat ouder en kan hij of zij zelfstandig zitten, dan stap je over op de babyset: dat is een rugleuning met een veiligheidsbeugel en een riempje dat tussen de benen van je kindje doorgaat, zodat hij of zij niet onverwachts uit de stoel kan glijden.

Voordelen en nadelen van de Kidsmill kinderstoel

 • Gaat lang mee: vanaf de geboorte tot in de tienerjaren (max. 60 kilo)
 • Zitting en voetensteun afzonderlijk in hoogte verstelbaar
 • Houten frame is in vele verschillende kleuren beschikbaar
 • Gunstig geprijsd
 • Newborn set is met een extra onderstel ook te gebruiken als losse wipstoel
 • Kan niet achterover vallen dankzij de wieltjes in de achterste stoelpoten
 • Veel accessoires verkrijgbaar
 • Niet inklapbaar
 • Het verstellen van de zitting en het voetenplankje is wat omslachtig
Bekijk bij bol.com
 

Accessoires bij de Kidsmill kinderstoel

Er zijn veel accessoires verkrijgbaar bij de Kidsmill kinderstoel.

Newborn set
Een frame dat je met adapters op de kinderstoel klikt. In het frame plaats je vervolgens de bekleding, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Bouncer
De newborn set kun je ook op een apart onderstel (de Bouncer) zetten, waardoor er een wipstoeltje ontstaat.

Babyset
Kan je kindje zelfstandig zitten, dan kun je overstappen van de newborn set naar de babyset. De babyset bestaat uit een voorbeugel en een riempje dat tussen de beentjes van je kindje door gaat, zodat hij of zij niet zomaar uit de stoel kan glijden of klimmen.

Eetblad
Je kunt ervoor kiezen om een eetblad aan de stoel vast te maken. Heb je ‘m niet nodig, dan schuif je ‘m naar de achterkant van de stoel en klik je ‘m daar vast, zodat je kindje zich er niet aan kan bezeren.

Cover voor eetblad
Wil je het eetblad van de Kidsmill kinderstoel beschermen tegen krassen en viezigheid, dan kun je er een beschermende cover overheen schuiven. De Tray Top is wasbaar in de vaatwasser.

Kussenset
De Kidsmill kinderstoel is van hout, waardoor de zitting vrij hard is. Wil je meer comfort voor je kindje, dan kun je er een kussenset bij kopen, die zowel om de zitting als de rugleuning vastgemaakt wordt.

Kidsmill Up!

Het testoordeel van de Consumentenbond

De Kidsmill Up! krijgt in de meest recente kinderstoelentest van de Consumentenbond een nette 7,6. Daarmee scoort de Kidsmill kinderstoel in vergelijking met andere stoelen bovengemiddeld. Het voordeel is dat de stoel makkelijk schoon te maken is; het nadeel is dat je voor het verstellen van de zitting en voetsteun een inbussleutel nodig hebt.

Het complete testresultaat van de Kidsmill Up! vind je op de website van de Consumentenbond.

Wat vinden gebruikers van deze kinderstoel?

Veel mensen die de Kidsmill Up! hebben gekocht, zijn er erg blij mee. Dat lees je ook terug in onderstaande reviews (bronnen: Babypark, Consumentenbond):

 • “Montage was eenvoudig en duidelijk. Baby ligt fijn in de newbornset.”
 • “De stoel was makkelijk in elkaar te zetten en is van erg mooi stevig materiaal.”
 • “Onze kleine man zit goed in de stoel, de stoel is wel hard (er zit standaard geen zachte zitting in).”
 • “Goede stoel, enige nadeel: als je de stoel schoonmaakt met een vochtig doekje, moet je het meteen afnemen met een droge doek. De (kindvriendelijke) verf bladdert af als het iets te vochtig blijft.”
 • “Het is een stevige en praktische kinderstoel en staat prachtig in ons interieur. We vinden het ook heel leuk dat de newborn set met een onderstel omgetoverd kan worden tot een super hip wipstoeltje!”

Productvideo

top