Kinderstoel kopen

Kinderstoel kopen

Wil je gezellig met je gezin aan tafel zitten – ook met de jongste telgen van de familie? Dan wil je waarschijnlijk een kinderstoel kopen, zodat iedereen lekker en op de juiste hoogte aan tafel zit. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een kinderstoel? Wij geven je graag advies.

  LEESTIP    Snel antwoord op je vraag? Vind jouw perfecte kinderstoel in onze kinderstoel top 10.

Welke kinderstoel moet je kiezen?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten kinderstoelen te koop. We zetten de 2 populairste soorten kinderstoelen hieronder graag voor je op een rij.
 

Meegroeistoel

Een meegroeistoel is, zoals de naam al zegt, een stoel die met je kind meegroeit. Dat betekent dat je ‘m (al dan niet met speciale accessoires) vanaf baby kan gebruiken tot je kind groot genoeg is om op een gewone eetkamerstoel te zitten. De Stokke Tripp Trapp is waarschijnlijk wel de bekendste meegroeistoel. Veel jonge ouders die een kinderstoel kopen, komen uiteindelijk met een Tripp Trapp thuis.

Kidsmill Up kinderstoel kopen
 
Kidsmill Up!

 • Meegroeistoel van Nederlands merk
 • Inclusief geïntegreerd eetblad
 • Beveiliging tegen achterover vallen

Meer info

Bekijk bij bol.com
 

Inklapbare kinderstoel

Heb je niet veel ruimte in huis of wil je de kinderstoel op kunnen bergen als je kind ‘m even niet nodig heeft? Dan is een inklapbare kinderstoel een goede optie.

 

Stoelverhoger

Een stoelverhoger is een uitkomst als je geen aparte kinderstoel wil kopen, maar je kind nog te klein is om op een gewone stoel te zitten. Dankzij de verhoog je de zitting, zodat je kleintje toch op de juiste hoogte aan tafel zit. Voordelen van stoelverhogers zijn o.a. dat ze compact zijn (dus makkelijk mee te nemen) en relatief goedkoop zijn.
 

Prince Lionheart Soft BoosterSEAT
 
Prince Lionheart Soft BoosterSEAT

 • Makkelijk schoon te maken
 • Gemaakt van stevig schuim
 • Voor binnen en buiten

Meer info

Bekijk bij bol.com
 

Kinderstoel kopen: waar moet je op letten?

Ga je op pad om een kinderstoel te kopen, houd dan de volgende aandachtspunten in je achterhoofd:

 • Is de kinderstoel geschikt voor je kind?
  Wil je een kinderstoel kopen voor je pasgeboren baby, dan moet die aan andere eisen voldoen dan aan een kinderstoel voor je kleuter. Wanneer welke kinderstoel geschikt is, hangt onder andere af van de leeftijd van je kind, maar ook zijn of haar gewicht en lengte. Zo hebben bijvoorbeeld tafelhangstoel een maximaal gewicht, omdat je kindje anders met tafel en al om kan vallen. Bedenk dus voordat je gaat shoppen hoe lang je de stoel wilt gebruiken.
 • Is de stoel veilig?
  Veiligheid gaat voor alles. Let er dus op of de stoel stevig en stabiel is. Check ook goed of het stoeltje geen onderdelen heeft waar de vingers van je kindje tussen beklemd kunnen raken. Bij kleinere kinderen wordt aangeraden altijd een kinderstoel met buikbeugel met kruisband te kopen, zodat je kind niet zomaar uit de stoel kan glijden. Ook het gebruik van een kinderstoel tuigje wordt aangeraden. Lees hier meer over het veilig gebruiken van een kinderstoel.
 • Is de stoel verstelbaar?
  Je kleintje groeit natuurlijk als kool. Wil je dat een stoel lang mee gaat, dan kun je een kinderstoel kopen waarvan de zitting en voetensteun verstelbaar zijn. Dan gaat de stoel langer mee en kun je ‘m telkens passend maken als je kind weer is gegroeid.
 • Zit je kindje lekker op de stoel?
  Comfort is ook belangrijk. Zit je kindje goed en comfortabel? Is de stoel groot genoeg, maar ook weer niet te groot? Zijn er misschien kussensets te koop waarmee je de zitting zachter kunt maken?
 • Is de stoel gebruiksvriendelijk?
  Als ouder wil je het jezelf vooral niet moeilijk maken dan nodig is. Kies daarom een stoel die je makkelijk in elkaar zet, verstelt en schoonmaakt. Heeft de stoel stoffen bekleding? Controleer dan of dit wasbaar is in de wasmachine. Zo bespaar je jezelf alweer een hoop tijd en energie.
 • Is de stoel uitbreidbaar met accessoires?
  Sommige kinderstoelen komen in verschillende kleuren en kun je uitbreiden met accessoires, bijvoorbeeld stoelverkleiners, maar ook eetbladen, speelbogen en nog veel meer. Als je het belangrijk vindt dat je de kinderstoel helemaal naar jouw smaak kunt samenstellen, let hier dan goed op bij de aanschaf.
 • Past de kinderstoel aan tafel? Bekijk vooraf goed of je kindje op de stoel op de juiste hoogte aan tafel kan zitten. Heb je bijvoorbeeld een hoge tafel, een bar, of misschien wel een keukeneiland? Dan heb je een hogere kinderstoel nodig dan normaal.

Hoeveel kost een kinderstoel?

Een eenvoudige, goedkope kinderstoel kost meestal maar een paar tientjes. Een meegroeistoel heb je al voor een euro of 60, al kosten de meeste meegroeistoelen wel meer dan 100 euro. Er zijn ook hele luxe kinderstoelen, met een bijzonder design of van bijzondere materialen. Een kinderstoel kopen in dit segment kost je al gauw een paar honderd euro. Kortom: er is voor elk budget een kinderstoel te vinden.

Kinderstoel kooptips

top