Kinderstoel met eetblad

Kinderstoel met eetblad

Als je kind groot genoeg is om in z’n eigen stoel te zitten, is het fijn als die stoel een eigen tafelblad heeft. Een kinderstoel met eetblad geeft je kind namelijk de ruimte om zijn of haar eten te ontdekken en om lekker te spelen.

Aandachtspunten bij het kiezen van een kinderstoel met eetblad

Het is fijn als een kinderstoel een eetblad heeft, zodat je altijd een tafeltje voor je kind bij de hand hebt. Dat is natuurlijk wel zo fijn met het eten, maar ook met spelen. Hierop kun je letten als je een kinderstoel met eetblad koopt:

 • Is het tafelblad makkelijk verwijderbaar?
  Er zijn kinderstoelen met losse eetbladen die je eenvoudig kunt verwijderen als je ‘m even niet nodig hebt, of als je kind groot genoeg is om aan de ‘grote’ tafel mee te eten. Er zijn ook kinderstoelen met vaste eetbladen. Die kun je dus niet zomaar weghalen. Er zijn ook kinderstoelen met een ingebouwd eetblad dat je via een handig mechanisme bijvoorbeeld achter de rugleuning kunt opbergen. Zo heb je het eetblad altijd bij de hand, maar kun je het ook snel even weghalen als -ie niet nodig is.
 • Kun je het tafelblad verstellen?
  Naarmate je kindje groter wordt, heeft het meer ruimte nodig in z’n stoel. Daarom kan het handig zijn om te kiezen voor een kinderstoel met een eetblad dat verstelbaar is, zodat je het kunt aanpassen aan de grootte van je kind.
 • Heeft het tafelblad een opstaand randje?
  Het gaat hoe dan ook een keer gebeuren dat je kind z’n beker omstoot en al het drinken over het eetblad van de kinderstoel gooit. Een knoeimat biedt uitkomst, maar een opstaand randje is wel zo handig om de grootste bende te voorkomen.
 • Kun je het tafelblad makkelijk schoonmaken en kan het in de vaatwasser?
  Een eetblad van een kinderstoel is het liefst helemaal glad en heeft bij voorkeur zo min mogelijk geultjes, gaatjes en andere plekken waar etensresten in kunnen achterblijven. Zo kun je het eetblad makkelijk schoonmaken. Helemaal ideaal is het als je het eetblad ook in de vaatwasser kan zetten.
 • Is het tafelblad veilig?
  Je wil natuurlijk niet dat de vingers van je kleintje per ongeluk klem komen te zitten. Let er dus goed op dat je kindje zich niet aan het eetblad kan bezeren. Je kind mag het blad ook niet zelf los kunnen maken.
 • Kun je de kinderstoel met eetblad nog aan tafel schuiven?
  Dit hangt natuurlijk heel erg af van de hoogte van je eettafel. Soms is een kinderstoel hoog genoeg om ‘m met tafelblad en al over de gewone tafel heen te schuiven, zodat -ie minder ruimte in beslag neemt. Vind je dit belangrijk, dan is het handig om hierop te letten bij de aanschaf.
 • Is het eetblad groot genoeg?
  Met andere woorden: is er genoeg ruimte voor een bord of een A4’tje om op te tekenen?
 • Heeft het tafelblad extra’s, zoals een bekerhouder?
  Het kan handig zijn als je de beker van je kind ‘vast’ kan zetten in een tafelblad, zodat -ie niet zomaar op de grond kan zetten. Er zijn ook kinderstoelen met een eetblad waar een speciale ‘snack tray’ in zit.

Kinderstoel met eetblad dat los verkrijgbaar is

Zoek je een kinderstoel waar je los een eetblad bij kan kopen, eventueel pas later als je ‘m echt nodig hebt? Dan zijn dit de beste kinderstoelen met een optioneel, los eetblad.

 

Kinderstoel inclusief eetblad

Bekijk hier de beste kinderstoelen waar het eetblad standaard bij zit en dat handig bij de stoel kan worden opgeborgen, zonder dat je ‘m helemaal hoeft te verwijderen.

top