Kinderstoel tuigje

Kinderstoel tuigje

Is jouw kindje ook zo’n wiebelkont? En zeg je vaker “blijf nou eens op je billen zitten” dan je lief is? Met een kinderstoel tuigje zorg je ervoor dat jouw kleintje veilig en stevig in z’n kinderstoel blijft zitten.

Wanneer is een kinderstoel tuigje handig?

Een kinderstoel tuigje wordt ook wel een veiligheidsgordel genoemd. Zo’n veiligheidsriempje voor in de kinderstoel is een handig hulpmiddel als je kindje heel beweeglijk is en onverwachte bewegingen maakt, met het risico dat hij of zij uit de kinderstoel valt of glijdt. Maar ook als je kleintje een echte durfal is en te pas en te onpas uit de stoel klimt. Of als je kindje gewoon niet graag stilzit. Met een kinderstoel tuigje voorkom je onveilige situaties.

Hoe kies je het juiste kinderstoel tuigje?

Er zijn verschillende soorten kinderstoel tuigjes op de markt. Zo zijn er kinderstoel tuigjes die specifiek gemaakt zijn voor bepaalde kinderstoelen, zoals het kinderstoeltuigje voor de Stokke kinderstoel. Maar er zijn ook universele gordels verkrijgbaar, die in de meeste kinderstoelen passen.

Waar kun je een tuigje nog meer voor gebruiken?

De universele veiligheidstuigjes zijn niet alleen te gebruiken in kinderstoelen, maar ook in wandelwagens, buggy’s en fietstoeltjes. De meeste tuigjes hebben bovendien een extra loopriempje. Dat is niet alleen handig als je kindje net leert lopen en je ‘m daarin wil begeleiden, maar ook als je een klein weglopertje hebt. Dankzij het tuigje kan je kind nooit zomaar wegrennen, met alle nare gevolgen van dien.

Beste kinderstoel tuigjes van dit moment

Ben je op zoek naar een stevige gordel voor je kleintje? Bekijk de populairste veiligheidstuigjes van dit moment hieronder.

KEES by Happy Baby veiligheidstuigje
 
KEES by Happy Baby veiligheidstuigje

  • Geschikt voor wandelwagens, kinderstoelen etc.
  • Met looplijn
  • Gemakkelijk wasbaar
Bekijk bij bol.com
Babsana Veiligheidstuigje
 
Babsana Veiligheidstuigje

  • Universeel gordeltje
  • Met looplijn
  • Voor o.a. fietsstoeltjes en kinderstoelen
Bekijk bij bol.com
top