Kinderstoel van 6 maanden tot 3 jaar

Kinderstoel van 6 maanden tot 3 jaar

Als je kindje eenmaal zelfstandig kan zitten, dan kan hij natuurlijk ook gezellig aan tafel komen zitten bij het eten. Je zou denken: ‘appeltje eitje!’, maar het kopen van een kinderstoel voor dreumesen en peuters is haast nog een vak apart.

Voor kinderen van deze leeftijd heb je namelijk een goede kinderstoel nodig, zodat hij of zij veilig en op de juiste hoogte in de stoel zit. En als ouder wil je het jezelf ook niet nodeloos ingewikkeld maken, dus het liefst heb je een stoel die je goed kunt schoonmaken en die ook nog eens niet te veel kost. Wij hebben de top 5 peuterstoelen voor je op een rijtje gezet.

Kinderstoel vanaf 6 maanden

Welke kinderstoelen zijn vanaf 6 maanden geschikt?

De meeste kinderstoelen kun je gebruiken vanaf het moment dat je kleintje zelfstandig kan zitten. Dat is meestal tussen de 6 maanden en 9 maanden. Met ‘zelfstandig zitten’ bedoelen we dat de rug en nek van je kind sterk genoeg zijn om het hoofd rechtop te houden en gedurende een wat langere tijd rechtop te blijven zitten.

Je zou kunnen denken dat iedere kinderstoel op de juiste hoogte geschikt is voor aan de eettafel, maar niets is minder waar. Kleine kinderen zijn namelijk nog erg onvoorspelbaar in hun bewegingen. En dreumesen en peuters zoeken ook graag zelf het onbekende gevaar op. Daarom is het belangrijk dat een kinderstoel voor deze leeftijd nog over een aantal handigheidjes voor de veiligheid beschikt, zoals een kinderstoel gordel en een kruisband. Zo voorkom je dat je ondernemende kleintje onverwacht uit de stoel glijdt, valt of klimt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Ga je een kinderstoel aanschaffen voor je oudere baby, dreumes of peuter, let dan op de volgende punten:

 • Is de stoel verstelbaar?
  Je kindje groeit in deze periode heel snel. Het is dan ook fijn dat de zitting en voetensteun verstelbaar zijn, zodat je de stoel precies op maakt kun instellen op basis van de lengte van je kind.
 • Heeft de stoel een buikbeugel die ook tussen de benen door gaat?
  Een buikbeugel is een band of beugel die voor de buik langs loopt. De meeste kinderstoelen hebben tegenwoordig een kruisband, een buikbeugel die ook tussen de benen door loopt, zodat je kindje niet zomaar uit de stoel kan glijden.
 • Heeft de stoel een gordel?
  Een veiligheidstuigje in een kinderstoel is niet verplicht, maar wel fijn als je een kleine wiebelkont hebt. Zeker voor kleinere kinderen, tot een jaar of 1,5, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Tot je zeker weet dat je kind goed zelf op en van de stoel af kan klimmen.
 • Is de kinderstoel makkelijk schoon te maken?
  In het begin zal je kindje nog niet zo netjes eten. Dan is het wel handig als je een kinderstoel hebt gekocht die makkelijk schoon te maken is. Heeft de kinderstoel bekleding? Check dan of deze wasbaar is (het liefst in de wasmachine natuurlijk).
 • Wat is de prijs?
  Een kinderstoel in deze categorie gebruik je voor maximaal 2,5 jaar (tenminste, als je de stoel voor één kind gebruikt). Dan wordt een gunstige prijs ook een punt van overweging. Zoek je een goedkope kinderstoel? Of koop je liever een duurdere stoel die langer meegaat, een zogenaamde meegroeistoel die met je kindje meegroeit vanaf de geboorte tot in z’n tienerjaren?

Beste kinderstoel vanaf 6 maanden tot 3 jaar

Wat de beste kinderstoel voor dreumesen en peuters is, is voor iedereen verschillend. Toch zijn er een paar peuterstoelen die zeer populair zijn onder zowel jonge ouders als onafhankelijke organisaties die de stoelen testen, zoals de Consumentenbond. Bekijk de top 5 peuterstoelen hieronder.
 

Hauck Alpha+ kinderstoel vanaf 6 maanden
 
Hauck Alpha+

 • Zeer populair onder jonge ouders
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Groeit mee tot volwassen leeftijd

Meer info

Bekijk bij bol.com

 

top