Kinderstoel vanaf 3 jaar

Kinderstoel vanaf 3 jaar

Tegen de tijd dat je kind 3 jaar is, kan hij of zij waarschijnlijk al heel goed lopen, klimmen en netjes blijven zitten. Een kinderstoel vanaf 3 jaar hoeft dan bijvoorbeeld ook geen veiligheidsgordeltje meer te hebben. Ook een buikbeugel is voor kinderen van deze leeftijd niet meer nodig.

Toch is je peuter vaak nog wel te klein om op een gewone eetkamerstoel te zitten. Je hebt dus meestal nog wel een kinderstoel nodig waarmee je kindje op de juiste hoogte aan tafel zit. Er zijn een aantal opties en die zetten we graag voor je op een rij.

Kinderstoel vanaf 3 jaar

Soorten kinderstoelen vanaf 3 jaar

Zoek je een kinderstoel voor je peuter, kleuter of oudere kind? Dan zijn er een aantal soorten kinderstoelen die je kunt overwegen.

Basisversie van een meegroeistoel
Misschien had je ‘m al in huis: een meegroeistoel. Maar ook als je kind al wat ouder is, is dit nog steeds een prima keuze. De basisversie van de meeste meegroeistoelen zijn namelijk geschikt tot ver in de tienerjaren, dus je hebt dan alsnog lang plezier van de stoel. Omdat je zithoogte van zo’n kinderstoel kan verstellen, maak je ‘m eenvoudig op maat voor je opgroeiende kind.

Stoelverhoger
Wil je geen geld meer investeren in een meegroeistoel of is het tijd dat grote broer/zus de meegroeistoel afstaat aan de jongste telg in de familie? Dan kun je er ook voor kiezen om een stoelverhoger op een gewone eetkamerstoel te plaatsen. Je peuter zit dan net wat hoger dan anders.

Gewone eetkamerstoel met hoge zitting
Je kunt ook kiezen voor een eetkamerstoel met een hoge zitting. De zithoogte meet meestal zo rond de 55 centimeter vanaf de grond. Zo heeft IKEA een aantal hoge kinderstoelen in het assortiment, zoals de AGAM en URBAN.

Waar moet je op letten als je een kinderstoel vanaf 3 jaar koopt?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om in de gaten te houden als je een kinderstoel koopt voor je peuter, kleuter of opgroeiende kind. Zo is de stoel in het ideale geval verstelbaar, zodat je ‘m op de juiste hoogte kunt instellen naarmate je kind groter wordt. Ook de kwaliteit van de stoel is van belang: aangezien -ie nogal wat jaren mee moet gaan, wil je natuurlijk wel een kinderstoel kopen die tegen een stootje kan. Een houten kinderstoel is dan een goede optie.

Beste kinderstoel vanaf 3 jaar

De meeste mensen hebben al een vanaf de geboorte een kinderstoel in huis. Maar ook als je kind wat ouder is, kan een kinderstoel nog heel handig zijn. Er is namelijk geen ‘uiterste’ leeftijd waarop je een kinderstoel nog mag gebruiken – mits je kind nog past en niet te zwaar is natuurlijk.

We hebben de beste kinderstoelen vanaf 3 tot ongeveer 12 jaar op een rijtje gezet.

Beste meegroeistoelen

Zoek je een basis meegroeistoel voor je peuter, kleuter of schoolgaande kind? Dit zijn de populairste meegroeistoelen van dit moment:
 

Stokke Tripp Trapp
 
Stokke Tripp Trapp

  • De populairste kinderstoel ter wereld
  • Stabiele, onverwoestbare constructie
  • In veel hoogtes verstelbaar

Meer info

Bekijk bij bol.com
Hauck Alpha+ kinderstoel vanaf 6 maanden
 
Hauck Alpha+

  • Zeer populair onder jonge ouders
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Groeit mee tot volwassen leeftijd

Meer info

Bekijk bij bol.com
 

Stoelverhoger

Wil je je groter wordende kind liever op een eetkamerstoel laten zitten, maar is -ie daar nog net te klein voor? Koop dan een stoelverhoger in plaats van een kinderstoel. Bekijk de populairste stoelverhogers voor oudere kinderen hieronder.
 

BabyBjörn stoelverhoger
 
BabyBjörn stoelverhoger

  • Zitvlak met anti-slip
  • Stevige rubberen onderkant met veel grip
  • Compact van formaat
Bekijk bij bol.com
top