Kinderstoel vanaf geboorte

Kinderstoel vanaf geboorte

Vind jij het ook gezellig om je kleintje vanaf het eerste moment bij het gezin aan tafel te kunnen zetten? Kies dan voor een kinderstoel die vanaf de geboorte van je baby gebruikt kan worden.

De meeste kinderstoelen kun je gebruiken vanaf het moment dat je kleintje zelfstandig kan zitten; ongeveer rond de 6 maanden. Maar er zijn ook babystoelen met speciale newborn sets, waarin je pasgeboren spruit heerlijk comfortabel ligt en toch dicht bij zijn of haar familie is.

Kinderstoel vanaf geboorte

Hoe werkt een kinderstoel vanaf geboorte?

Wil je een kinderstoel vanaf de geboorte van je baby kunnen gebruiken, dan kom je al gauw uit bij een meegroeistoel met daarop een newborn set bevestigd. Een newborn set is een comfortabel zitje, meestal met een gewatteerd inlegkussen. Vaak kun je het zitje horizontaal leggen, zodat je kindje zo plat mogelijk ligt – dat is beter voor de ondersteuning van de rug. Kleine baby’s mogen nog niet te lang in een kinderstoel zitten, omdat de geforceerde zithouding de ontwikkeling van je kind kan verstoren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Ga je een kinderstoel aanschaffen waarin je baby vanaf de geboorte in kan liggen, let dan op de volgende punten:

 • Kan de stoel volledig horizontaal worden ingesteld?
  Zo wordt de wervelkolom van je baby zo min mogelijk belast.
 • Is de stoel comfortabel?
  Je wil natuurlijk wel dat je kleintje lekker zacht en toch stevig ligt.
 • Kun je je kindje goed vastmaken in de stoel?
  Het liefst loop je geen enkel risico: ook als je een kleine Houdini hebt, is het belangrijk dat je baby veilig vastgemaakt kan worden met een veiligheidsgordeltje.
 • Kun je de stoel ook nog gebruiken als je kindje eenmaal zelf rechtop kan zitten?
  Ga je voor een meegroeistoel dan is dit zeker het geval, maar heb je gekozen voor een wipstoel, dan kun je het stoeltje meestal maar beperkte tijd gebruiken.

Beste kinderstoel vanaf de geboorte

Wat de beste kinderstoel vanaf geboorte is, is voor iedereen verschillend. Toch zijn er een paar babystoelen die zeer populair zijn onder zowel jonge ouders als onafhankelijke organisaties die de stoelen testen, zoals de Consumentenbond. Bekijk de top 6 kinderstoelen vanaf geboorte hieronder.
 

Kidsmill Up!
 
Kidsmill Up!

 • Meegroeistoel van Nederlands merk
 • Inclusief geïntegreerd eetblad
 • Beveiliging tegen achterover vallen

Meer info
Bekijk bij bol.com


 

top