Nomi kinderstoel

Stokke Nomi

De Nomi kinderstoel is van het merk Stokke (voorheen verkocht onder de naam ‘Nomi by Evomove’), maar meestal wordt -ie gewoonweg ‘Nomi kinderstoel’ genoemd. Deze meegroeistoel is met accessoires geschikt vanaf de geboorte tot ver in de tienerjaren van je kind. Je hebt er dus hoe dan ook lang plezier van!

 

Voordelen en nadelen van de Stokke Nomi

 • Ergonomisch design
 • Kinderstoel die vanaf de geboorte met je kleintje meegroeit (tot max. 150 kilo!)
 • Zitting en voetsteun zijn traploos verstelbaar – de zitdiepte verandert automatisch mee dankzij de unieke vorm van de stoelbasis
 • Veel bewegingsvrijheid en comfort voor je kind
 • Wieltjes om kantelen te voorkomen
 • Veel accessoires beschikbaar, o.a. wipstoeltje voor de allerkleinsten, zitbeugel, 5-puntsgordel, eetblad en omkeerbaar kussen
 • Te verstellen zonder gereedschap
 • Zeer gemakkelijk schoon te maken
 • Licht van gewicht, dus makkelijk te verplaatsen
 • Niet inklapbaar
 • Prijzig
Bekijk bij bol.com
 

Meegroeistoel Nomi

De Stokke Nomi meegroeistoel kent drie configuraties, voor de verschillende fases die je kindje doorloopt.

Voor kleine baby’s (0 tot 6 maanden)
Heb je een klein baby’tje, dan kun je de Nomi kinderstoel uitbreiden met de Nomi Baby Relax. Dit is een comfortabel kuipzitje (vergelijkbaar met een wipstoeltje) waarin je je pasgeboren kindje in een bijna horizontale positie in de stoel kan leggen. Ondanks dat je baby nog klein is, kan hij of zij dus toch met de familie mee aan tafel. Naarmate je kindje ouder wordt, kan je het zitje in meer zittende positie zetten.

Voor baby’s en dreumesen die zelfstandig kunnen zitten (6 maanden tot 2 jaar)
Zodra je kleintje zelfstandig kan zitten, kun je de Nomi kinderstoel gebruiken in combinatie met de Nomi Mini. Dit is een veiligheidsbeugel die je vastklikt aan de rugleuning en zitting. Zo zit je kindje veilig en kan hij of zij niet zomaar van de stoel vallen. Het tussenbeenstuk en de optionele 5-puntsgordel voorkomen dat je kindje zomaar uit de stoel kan glijden. Er is ook een tafelblad te koop dat je in deze opstelling kunt gebruiken.

Voor peuters en oudere kinderen
Als je kindje zelfstandig op de stoel kan klimmen, kun je deze gebruiken zonder accessoires. Je kan de Nomi kinderstoel dan nog wel comfortabeler maken door een kussenset of stoelverkleiner te gebruiken.

Het design van de Stokke Nomi kinderstoel

De ontwerper van de Nomi kinderstoel is dezelfde man die de Stokke Tripp Trapp kinderstoel heeft ontwikkeld. Hij heeft wederom goed over het design nagedacht. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de stoel comfortabel is en dat deze een goede zithouding van je kindje stimuleert. Bovendien geeft deze stoel je kindje relatief veel bewegingsvrijheid als -ie aan tafel zit, waardoor het zich op een veilige manier kan blijven ontwikkelen.

De Nomi kinderstoel bestaat uit een centrale stoelbasis (van hout) met een kruisvormige poot, rugleuning, zitvlak en voetensteun (allen van kunststof). De kunststof onderdelen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, van wit tot grijs en van blauw tot felgroen. De stoelbasis is verkrijgbaar in een basic versie (beukenfineer met een laagje eikenfineer) of een premium versie (eiken- of walnootfineer).

Stokke Nomi

Het testoordeel van de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft de Nomi kinderstoel een rapportcijfer 7,7 gegeven en daarmee scoort de stoel bovengemiddeld. De handleiding wordt uitstekend genoemd en ook de instelbaarheid van de stoel wordt geprezen. Volgens de Consumentenbond kun je je kindje makkelijk vastzetten in de stoel.

Het complete testresultaat van de Stokke Nomi kinderstoel vind je op de website van de Consumentenbond.

Wat vinden gebruikers van deze kinderstoel?

Veel mensen die de Nomi High Chair hebben gekocht, zijn er erg blij mee. Dat zie je ook terug in onderstaande reviews (bron: Babypark):

 • “De stoel voldoet aan alle verwachtingen. Een mooie stoere uitstraling en zeer handig in gebruik.”
 • “Onze dochter van 5 jaar is heel zelfstandig met deze stoel. Ze kan zichzelf van en naar de tafel trekken en ze zit in de juiste houding.”

Productvideo

top