Stokke Steps

Stokke Steps

Misschien ken je het merk Stokke wel alleen van de wereldberoemde Stokke Tripp Trapp. Maar wist je dat Stokke nog meer kinderstoelen heeft ontworpen? De Stokke Steps is een meegroeistoel met een uniek 5-in-1 design, waardoor je kind vanaf de geboorte tot in z’n tienerjaren lekker en op de juiste hoogte aan tafel kan zitten. Op deze pagina lees je alle ins en outs over deze kinderstoel.

 

Stokke Steps in het kort

 • De Stokke Clikk is een houten kinderstoel die (met accessoires) geschikt is van pasgeboren baby tot tiener (max. 84 kilo)
 • Deze Stokke kinderstoel heeft een ergonomisch design met ronde zitting en rugleuning
 • De newborn set kun je ook gebruiken als wipstoel
 • Met verstelbare voetsteun
 • De Stokke Steps is verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Je hebt geen gereedschap nodig om accessoires te bevestigen of weg te halen
Bekijk bij bol.com
 

Hoe werkt de Stokke Steps?

De Stokke Steps is een 5-in-1 meegroeistoel. Dat houdt in dat je de stoel kunt aanpassen als je kind ouder wordt.

Stokke Steps voor pasgeboren baby’s
De Stokke Steps is in de basis een houten kinderstoel. Hierop kun je de Stokke Steps wipstoel vastklikken. Zo kun je de Stokke Steps ook gebruiken als kinderstoel vanaf de geboorte. De newborn set wordt geleverd inclusief 5-puntsgordel, speelgoedhanger en wasbare, gewatteerde bekleding.

Stokke Steps voor baby’s die zelfstandig kunnen zitten
Is je kindje eenmaal groot en sterk genoeg om langere tijd zelfstandig rechtop te blijven zitten? Dan kun je de newborn set weghalen en overstappen op de babyset. Dit is een buikbeugel met een gedeelte dat tussen de benen van je kindje in zit. Zo voorkom je dat je kindje in een onbewaakt ogenblik uit de stoel kan glijden. De voetensteun is verstelbaar, dus als je kind langer wordt, kun je die een trede lager instellen.

Je kunt er ook voor kiezen om bij de babyset het eetblad te gebruiken. Handig voor de eerste hapjes of als je kindje lekker aan tafel wil spelen.

Stokke Steps voor peuters, kleuters en oudere kinderen
Is je kind oud genoeg om zelf op de stoel te klimmen? Dan kun je de babyset of het eetblad weghalen. De Stokke Steps wordt dan gebruikt als ‘gewone’ stoel, al dan niet met voetensteun. Je kunt de stoelen blijven gebruiken tot een maximaal gewicht van 84 kilo, dus je kan er heel wat jaren mee vooruit.

Voordelen en nadelen van de Stokke Steps kinderstoel

 • Modern Scandinavisch design
 • 5-in-1 meegroeistoel vanaf de geboorte (met newborn set) tot in de tienerjaren
 • Snelle en eenvoudige montage, zonder gereedschap
 • Veel verschillende accessoires verkrijgbaar
 • In meerdere kleuren te koop, o.a. als zwarte kinderstoel
 • Voetensteun is in hoogte verstelbaar
 • De Stokke Steps is relatief smal en daardoor minder comfortabel voor grotere kinderen of volwassenen
 • De zitting is niet in hoogte verstelbaar
 • De stoelpoten steken relatief ver uit; struikelgevaar
 • Relatief duur ten opzichte van vergelijkbare kinderstoelen

Stokke Steps

Accessoires bij de Stokke Steps

Stokke Steps wipstoel
Newborn set / wipstoel
Wil je de Stokke Steps ook gebruiken voor je pasgeboren baby? Schaf dan de speciale wipstoel aan. Die kun je én gebruiken als wipstoel, én als newborn set die je vastklikt op de Stokke Steps kinderstoel.
→ Bekijk bij bol.com
 
Stokke Steps babyset
Babyset
De babyset van Stokke Steps zorgt ervoor dat je kleintje niet zomaar uit de stoel kan vallen, klimmen of glijden. Het is een beugel die voor de buik van je kind langs loopt, met een stuk tussen de benen voor extra veiligheid. De beugel zit vast aan een soort zitverkleiner die de zitting van de Stokke Steps wat kleiner maakt, zodat je kind beter ondersteund wordt. Het geheel is van kunststof gemaakt zodat je het gemakkelijk schoon kan maken. De babyset wordt geleverd inclusief 5-puntsgordel.
→ Bekijk bij bol.com
 
Stokke Steps eetblad
Eetblad
Wil je deze Stokke kinderstoel los gebruiken, zonder dat je ‘m aan een eettafel hoeft te schuiven? Dan kun je de Steps uitbreiden met een eetblad. Het eetblad is alleen te gebruiken in combinatie met de babyset. Dit tafelblad klikt gemakkelijk vast op de stoel.
→ Bekijk bij bol.com
 
Stokke Steps kussen
Stokke Steps kussen junior
 

Het testoordeel van de Consumentenbond

De Stokke Steps krijgt een goede beoordeling van de Consumentenbond. Met een rapportcijfer 7,7 scoort de stoel bovengemiddeld. Als voordelen worden de eenvoudige montage en de goede handleiding genoemd. Ook is het lastig om de stoel om te laten vallen. Dat geeft een veilig gevoel! Als nadeel wordt genoemd dat de stoel niet standaard over kussentjes of een gewatteerde zitting beschikt, maar dat is te verhelpen door deze los aan te schaffen.

Het complete testresultaat van de Stokke Steps vind je op de website van de Consumentenbond.

Wat vinden gebruikers van deze kinderstoel?

De Steps is een van de drie kinderstoelen van Stokke, naast de Tripp Trapp en de Clikk. Alle stoelen krijgen goede reviews, zo ook de Steps (bron: Consumentenbond, Babypark):

 • “Mooi stevig design en eenvoudig in elkaar te zetten.”
 • “Ik ben super blij mee. Is precies zoals verwacht. Stevig, modern, stabiel, zit goed in elkaar, fijn dat rugleuning rond is waardoor er hier minder gewiebeld werd aan tafel.”
 • “We kochten de steps omdat we hem heel mooi vonden. We kochten hem met babystoeltje erbij. We zijn na ruim twee jaar nog steeds heel blij met deze aankoop. Hij is heel solide en blijft mooi! Onze zoon kan er inmiddels zelf op en afklimmen. Een aanrader.”
 • “Ik heb ‘m nu 2,5 jaar en ben enorm tevreden. Eerst met wipper, daarna de babyset, alleen zonder babyset is de zitting erg laag. Misschien is onze tafel hoger dan gemiddeld, dat weet ik niet.”
 • Ons zoontje zit nooit stil en gaat alle kanten op, maar dit kan prima. Ook zit je kindje goed in de stoel, door het voetenplankje. Het is zeker je geld waard.

Stokke Steps video review

top