Stokke Tripp Trapp

Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp is al jarenlang de bekendste en populairste kinderstoel ter wereld. Het design stamt uit 1972 en is in al die jaren nauwelijks veranderd. De Tripp Trapp stoel is met recht een van de meest verkochte kinderstoelen. We vertellen je graag alles over deze Stokke kinderstoel.

 

Stokke Tripp Trapp in het kort

 • De Tripp Trapp is een iconische meegroeistoel die met je kind meegroeit vanaf de geboorte tot in zijn of haar volwassen leven
 • Deze stoel heeft een verstelbare zitting en voetensteun, zowel in hoogte als diepte
 • Er zijn veel accessoires voor de Tripp Trapp verkrijgbaar, zoals de babyset, newborn set, eetblad en nog veel meer
 • De Stokke Tripp Trapp is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
Bekijk bij bol.com
 

De geschiedenis van de Stokke Tripp Trapp

Peter Opsvik is een Noorse ontwerper die in 1972 de ingenieuze en tijdloze Tripp Trapp stoel ontwikkelde. Hij wilde graag met zijn zoon Tor aan de eettafel zitten, maar hij kon geen kinderstoel vinden waarin zijn zoon op de juiste hoogte kon zitten. Daarom ging hij zelf maar aan de slag, met de Tripp Trapp als resultaat. Later zijn er bij Stokke nog meer kinderstoelen ontwikkeld, zoals de Stokke Clikk en Stokke Steps.
 

Hoe werkt een Stokke Tripp Trapp?

De Tripp Trapp stoel is gemaakt van hout en bestaat uit verschillende planken en latjes. Twee L-vormige delen vormen de zijkant, waartussen de onder andere de rugleuning, zitting en voetensteun worden geklemd.

Naarmate je kindje ouder en dus groter wordt, kun je de Stokke Tripp Trapp steeds weer anders instellen.

Stokke Tripp Trapp vanaf geboorte
Wil je je kindje vanaf de geboorte in de stoel zetten, dan heb je de newborn set nodig. Dit is een stoeltje met gewatteerde bekleding waarin je baby kan liggen en zitten tot hij 9 kilo weegt. Het zitje heeft een 5-puntsgordel en een speelgoedhanger. Je klikt de newborn set eenvoudig op de stoel.

Stokke Tripp Trapp vanaf 6 maanden tot 2 jaar
Kan je kleine eenmaal zelfstandig rechtop zitten, dan stap je over op de babyset. Dit is een set van een rugleuning en een buikbeugel die ook tussen de benen van je kind doorloopt. Zo voorkom je dat je kindje per ongeluk uit de stoel glijdt.

Stokke Tripp Trapp vanaf 2 jaar
Voor oudere kinderen kun je de zitting en voetensteun verstellen. Uiteindelijk kun je de voetensteun zelfs verwijderen. Zo heb je met de Tripp Trapp stoel daadwerkelijk een comfortabele en ergonomische stoel voor het leven.

Voordelen en nadelen van de Stokke Tripp Trapp kinderstoel

 • Iconisch, ergonomisch ontwerp
 • Gemaakt van robuust beukenhout
 • Veel accessoires verkrijgbaar, o.a. het eetblad, de newborn set en de babyset
 • Te gebruiken vanaf de geboorte (met accessoires) tot ver in de volwassen leeftijd
 • In vele verschillende kleuren te koop
 • Maximale belasting tot 80 kilo
 • Geen uitstekende stoelpoten, dus weinig struikelgevaar
 • Ver onder de tafel te schuiven
 • Sommige gebruikers geven aan dat de laklaag na verloop van tijd beschadigt
 • Het verstellen van de hoogte van het zitvlak en de voetensteun is wat omslachtig: je moet de hele stoel uit elkaar halen
 • De Tripp Trapp is vrij prijzig in vergelijking met andere meegroeistoelen

Stokke Tripp Trapp

Accessoires bij de Stokke Tripp Trapp

Stokke Tripp Trapp newborn set
Newborn set
Wil je de kinderstoel vanaf de geboorte gebruiken? Gebruik dan de speciale newborn set. Dit is een zitje met een gewatteerd kussen en een 5-puntsgordel. Je klikt het zitje eenvoudig op de Tripp Trapp stoel. De newborn set heeft twee standen: een liggende en een (iets meer) zittende.
→ Bekijk bij bol.com
 
Stokke Tripp Trapp babyset
Babyset
De babyset van Stokke is bedoeld voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten, meestal zo rond de 6 maanden. In die periode zijn ze misschien nog wat instabiel, maar in de babyset blijven ze stevig rechtop zitten. Het grote voordeel van de babyset voor de Tripp Trapp stoel is dat je kindje niet zomaar uit de stoel kan glijden, dankzij de beugel tussen de benen door. De babyset is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je ‘m altijd goed kan matchen met de Tripp Trapp stoel.
→ Bekijk bij bol.com
 
Stokke Tripp Trapp eetblad
Eetblad
Wil je de stoel los gebruiken, zonder dat je het aan een eettafel hoeft te schuiven? Dan kun je de Stokke Tripp Trapp ook instellen als kinderstoel met eetblad. Het eetblad is te gebruiken in combinatie met de babyset. Dit tafelblad is halfrond en klikt gemakkelijk vast op de Tripp Trapp stoel.
→ Bekijk bij bol.com
 
Stokke Tripp Trapp Classic kussenset
 
Stokke Tripp Trapp tuigje
Veiligheidsgordel
Houdt jouw kleintje van klimmen en klauteren? Ook wanneer -ie in de kinderstoel zit? Overweeg dan om een gordeltje te gebruiken. Hiermee zet je je kindje op een veilige manier vast in de stoel. Stokke heeft een speciaal kinderstoel tuigje gemaakt dat bij de babyset past.
→ Bekijk bij bol.com
 

Het testoordeel van de Consumentenbond

De Stokke Tripp Trapp gaat natuurlijk al wat jaren mee. Toch wordt -ie nog steeds uitstekend beoordeeld door bijvoorbeeld de Consumentenbond. Met een rapportcijfer 7,8 staat de Tripp Trapp stoel nog altijd in de top 10.

De Consumentenbond noemt met name de handleiding en montage al bovengemiddeld goed. Nadelen zijn dat voor het verstellen gereedschap nodig is en dat de zitting niet zacht is (maar daar kun je los een kussenset voor kopen).

Het complete testresultaat van de Tripp Trapp vind je op de website van de Consumentenbond.

Wat vinden gebruikers van deze kinderstoel?

Veel mensen die de Stokke Tripp Trapp hebben gekocht, zijn er erg blij mee. Dat zie je ook terug in onderstaande reviews (bron: Consumentenbond, Babypark):

 • “Onze kinderen hebben er meer dan 10 jaren op gezeten, bijna vanaf de geboorte. Geweldige stoelen, multi functioneel. Kids zaten gewoon aan tafel op volwassen hoogte. Hoorden er met het eten gewoon bij.”
 • “Duurzame kinderstoel met lange levensduur. Kan ontzettend veel hebben en is superdegelijk.”
 • “Als kind tien jaar op gezeten. Nu voor eigen baby gekocht. In combinatie met newborn set erg fijn.”
 • “Stoel waar je jarenlang plezier aan hebt, groeit met je kind mee. De zwarte verflaag liet wel snel los.”
 • “Het is een betrekkelijk dure aankoop, maar hier hebben wij echt elke dag plezier van.”
 • “Een Tripp Trapp is niet goedkoop, maar is zijn geld maar dan waard.”
 • “Zeer praktische stoel die weinig ruimte inneemt en jaren mee kan. Niet over twijfelen, een Stokke kinderstoel is echt onmisbaar!”

Stokke Tripp Trapp video review

top